11/30/15 08:30
(http://www.dnevnik.bg/)

Хилъри Клинтън ще обяви план за развитие и нови работни места за 275 млрд. долара


Кандидатът за президент на САЩ на демократите Хилъри Клинтън планира да постави създаването на работни места във фокуса на кампанията си през следващия месец, като се започне с инфраструктурен план за 275 милиарда долара, който ще бъде обявен тази седмица, предаде "Ройтерс".

Планът на Клинтън за увеличаване на разходите на федералното правителство за инфраструктурата с 275 милиарда през следващите пет години ще бъде изцяло изплатен от промяната в това как бизнесът ще се облага с данък, е заявил помощник на кампанията, без да предостави никакви подробности.

От общата сума 25 млрд, долара ще бъдат заделени за банкова инфраструктура. Кампанията на Клинтън смята, че нейните предложения биха могли също така да насърчават частните инвестиции, които, заедно с разходите на правителството, ще инжектира общо 500 млрд, долара в ремонтиране на разпадащите се пътища, мостове, сгради и други конструкции.

"Моят план за нови работни места започва с инвестиране в инфраструктурата", каза Клинтън в неделя в Бостън, "и не само защото работни места по инфраструктурни проекти са добри платени работни места, въпреки че те са, и не само защото ние отчаяно трябва да инвестираме в изграждането на нашето бъдеще отново, които правим, а защото инвестициите в инфраструктурата правят икономиката ни по-продуктивна и по-конкурентноспособна във всички области".

Кампанията на Клинтън цитира скорошно проучване, която показва, че средните заплати за работници по инфраструктурни проекти са около 38 810 на година, с няколко хиляди долара повече от средната за всички работници.

Вниманието на Клинтън, отделено за новите работни места и инфраструктурата в частност, е стъпка към привличането на избиратели от работническата класа, които ще бъдат от решаващо значение за общите избори през ноември 2016 г.

Разходите за инфраструктура е предпочитан начин от демократите за стимулиране на растежа на заетостта.

Американският сенатор Бърни Сандърс от Върмонт, който е главен съперник на Клинтън за номинацията на тяхната партия, предложи план за развитие на инфраструктурата за 1 трлн. долара. В бюджета на президента Барак Обама за 2016 г., има предложени 478 млрд. долара за шестгодишен план за развитието на наземен транспорт.

В Бостън, Клинтън отбеляза, че строителната индустрия е силно засегната от финансовата рецесия и обеща да възстанови шансовете на всеки, който иска да работи усилено, така че работниците да могат да влязат в средната класа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване