12/01/15 21:21
(http://www.klassa.bg/)

Mобилното приложение Smart DI от Sqilline вече е достъпно на международния пазар

 Мобилното приложение за сътрудничество между лекари, Smart DI, вече се предлага на международния пазар. Тази новина Sqilline обяви в рамките на Международното медицинско изложение Medica на 17 ноември в Дюселдорф.

 

SMART DI е базирано на облака мобилно приложение за сътрудничество в областта на образна диагностика, което предоставя на медицински специалисти от различни области сигурен достъп за преглед, анализ и диагностициране на медицински изследвания от мобилни устройства, без ограничение от време и местоположение. Колаборационният инструмент на SMART DI улеснява получаването на т.нар. второ мнение от друг специалист, тъй като предоставя на медиците възможност да проведат в реално време консултационни сесии с колеги и експерти по дадено пациентско изследване. SMART DI улеснява получаването на т.нар. второ мнение от друг специалист чрез специална опция за съвместна работа, като предоставя на медиците възможност да проведат в реално време консултационни сесии с колеги и експерти по дадено пациентско изследване.

 

Мобилното приложение работи с всички видове модалности в областта на Образната диагностика – компютърен томограф, ядрено-магнитен резонанс, нуклеарна медицина и др. То е базирано на мобилните услуги на SAP Hana Cloud Platform, което гарантира високо ниво на сигурност по целия път от сървъра, през платформата, до мобилното устройство, както и лесно управление и контрол на достъпа до оторизация. При затваряне на приложението, всички пациентски данни се изтриват автоматично от мобилното устройство и се запазват само на сървъра на болницата.

 

„За момента приложението е внедрено и се експлоатира от Национална онкологична болница – София. След успешното ни представяне на Медика и след положителния отзвук от редица международни експерти, нашите планове са да разширим клиентското портфолио в Европа. Проблемите при комуникацията между лекарите (при нужда от второ мнение, или при мултидисциплинарни комисии) са идентични и се срещат навсякъде по света.“ – разказа Десислава Михайлова, Изпълнителен директор на Sqilline.

 

Официалният старт на мобилно приложение в Онкологична болница-София бе през юни 2015 г. В момента голяма част техни специалисти използват ежедневно възможностите на апликацията.

 

За Sqilline:

Sqilline е партньор на SAP за внедряване на SAP мобилни решения базирани на SAP Мобилната платформа. Sqilline е фокусирана върху оптимизиране на мобилните инвестиции на клиентите си чрез доставяне на SAP иновативни решения и консултантски услуги. Като експерти в областта, предлагаме на нашите клиенти изграждане и прилагане на Mobility Enterprise стратегия, разработване и имплементиране на мобилни решения, които помагат за увеличаване на ефективността на мобилните служители в компаниите.

 

За Medica:

МЕДИКА е водещо световно медицинско търговско изложение. Всяка година експерти, лекари, мениджъри - хора от всички области на здравеопазването и от целия свят - се срещат на най-голямото събитие на медицинската индустрия. Посетителите са както от цяла Европа, така и от САЩ, Азия и Латинска Америка. Изложителите представят всяка година пълен набор от иновации за извън болнична и клинична грижа и наброяват над 5000 компании от 70 страни - експерти от болници, лаборатории, частни практики, търговци на дребно, както и компании от застрахователния сектор, които са от особено значение по отношение на инвестициите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване