12/01/15 21:44
(http://www.klassa.bg/)

Ексклузивно от войната! Русия разполага втора военна база в Сирия

 Русия смята да разположи в Сирия втора военна база, съобщава кувейтският вестник Al-Rai. Според информация на изданието руските военни сили ще разгърнат на летище Шайрат, на 35 км на югоизток от Хомс, втора своя военна база.
Така числеността на авиационната руска група в Сирия се очаква да нарасне до 100 самолета. 

„Базата в Шайрат разполага с 45 укрепени авиационни хангара, които позволяват да се защитят самолети при обстрел”, казва специалният кореспондент на вестника по въпросите на безопасността Елиях Дж. Магниер, като се позовава на източник от съвместния руско-сирийско-иракско-иранския щаб в Дамаск.

Изданието отбелязва, че летището разполага с трикилометрова основна писта, която позволява там да кацат всякакви самолети. Има и резервна писта, чиято подготовка за използване ще се завърши в най-скоро време.

Също така се съобщава, че използването на базата в Шайрат ще позволи да се увеличи числеността на руската авиогрупа в Сирия до 100 летателни машини. В района ще бъдат разположени и ракетни установки, които ще гарантират сигурността на базата.

Както е известно, руските бомбардировачи Су-34 вече изпълниха няколко бойни задачи, след като бяха въоръжени не само с бомби, а и с ракети клас „въздух-въздух” с малък и среден радиус на действие.

Припомняме, че президентът на Сирия Башар Асад в интервю за китайски телевизионен канал заяви скоро, че въоръжените сили на Русия за два месеца са направили повече в борбата с тероризма в страната, отколкото коалицията на САЩ за година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване