12/01/15 20:39
(http://www.klassa.bg/)

Румяна Тренчева става Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа

 Изпълнителният директор на SAP България - Румяна Тренчева - става Регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа. В новата си роля тя ще ръководи бизнеса на SAP в десет държави от региона: България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово, Албания, Македония, Хърватска и Словения. Предшественикът ѝ на този пост - Воислав Генич - поема длъжността Директор „Развитие на бизнеса“ в ЦИЕ за Публичния сектор.

„Румяна е част от компанията вече 3 години и за това време успя да постигне изключителен растеж на бизнеса на компанията в България. Нейният начин на мислене е програмиран за победа и за нея не съществуват извинения или пречки, които не могат да бъдат преодолени. Тя подкрепя екипния подход, който превръща предизвикателства във възможности, а възможностите в нови бизнеси“, коментира Симон Калуза, Изпълнителен директор на SAP за Централна и Източна Европа.

Преди да се присъедини към семейството на SAP, Румяна Тренчева е заемала ключови управленски позиции в мултинационални компании като INDRA Sistemas S.A., Hewlett Packard, Alcatel-Lucent и Ericsson Bulgaria.

"Тази нова възможност е потвърждение за водещата роля, която българската ИТ индустрия има в региона, както и за изключителната готовност на българския бизнес да използва високите технологии, да иновира и повишава конкурентоспособонстта си." - сподели Тренчева.

 

Румяна Тренчева поема активно новата си позиция от 1 януари 2016 г.

 

 

За SAP

 

Като пазарен лидер в сектора за бизнес софтуер, SAP (NYSE: SAP) помага на компании от всички размери и индустрии да оперират по-успешно. SAP приложенията и услугите дават възможност на повече от 282,500 клиента да оперират доходно, да се адаптират правилно, и да растат постоянно.

 

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 16 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а през 2002г. инвестира в развоен център – SAP Labs България. В момента в компанията работят повече от 630 професионалиста, които създават водещи Cloud и In-Memory технологични решения, допълнени от качествени услуги по поддръжка и технологично консултиране. SAP Labs България е отличена за абсолютен лидер в класацията на AON Hewitt за Най-добрите работодатели в България за 2014 г. в категорията за средни и големи компании. Компанията е носител на престижното отличие за четвърти път, като е била сред отличените работодатели през 2006, 2008 и 2012 г. SAP Labs България е един от пионерите и лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване