12/02/15 10:54
(http://radiomilena.com/)

Доцент, специализирал в САЩ и Щвейцария, оглави отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Дева Мария“

12333170_937331046352266_1778658550_o

Специализирал в САЩ и Щвейцария инвазивен кардиолог – доц. д-р Николай Димитров, става началник на отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Дева Мария“. Идеята, това да се случи, идва от инвеститорите на елитната бургаска болница. „Те са с доста съвременно виждане за болничен мениджмънт и в частност на инвазивната кардиология, където аз съм специалист. Това е съвременна частна болница със страхотно управление. Кореспондира с моите скромни виждания в тази област“, коментира, причината да отговори положително на предложението, доцентът. „Аз идвам, за да ръководя сектора по инвазивна кардиология и да дам максимума от себе си, за да може звеното да постигне още по-високо ниво“, добави още той.
Специалистът ще бъде в МБАЛ „Дева Мария“ в рамките на две седмици всеки месец.
В работата си в отделението доц. д-р Димитров планира да обърне най-вече вниманието към добрата медицинска практика в инвазивнатата кардиология, чрез надграждане уменията на специалистите в отделението и използване на всички възможни методи. Тясната му специализация е миокардния инфаркт.
За работата в отделението доц. д-р Димитров казва: „нивото на инвазивната кардиология в МБАЛ „Дева Мария“ е доста добро. Разбира се, всяко нещо има накъде да се развива. Екипът също е на добро ниво. На част от докторите тук, аз съм давал специалност. Знам, че има двама млади лекари, които се обучават и за мен ще бъде истинско удоволствие да им помогна да се оформят като инвазивни кардиолози. Доц. д-р Гацов е добър колега, работили сме заедно Национална кардиологична болница и в Правителствена болница. Д-р Драганов е бил мой асистент, добър инвазивен кардиолог“.
Доц. д-р Николай Димитров е с богат опит зад гърба си, включващ едни от най-добрите болници в България и извън граница. Завършва Медицински университет в София през 1990 година, а след това интересът и възможностите му го отвеждат на двегодишна специализация в САЩ. След което, завръщайки се в България започва от асистент в УМБАЛ „Света Екатерина“ и достига до ниво на медицински директор там. Оглавявал е още Правителствена болница и Националната кардиологична болница. Специализацията си по инвазивна кардиология извършва в Швейцария. Извън граница е работил и във Виена. Сега идва от МБАЛ Доверие, където също е бил директор.
Доцентът е със взети специалности – вътрешни болести, кардиология и инвазивна кардиология. С патент е в областта на инвазивната кардиология, в сътрудничество с Медицински университет в Кьолн. След което самостоятелно получава втори и трети патент в същата област. 2000 година защитава първата си дисертация, върху нестабилна стенокардия, на база, на която 2002 г. придобива научното звание доцент. 2010 година прави по-голямата си дисертация, която е вече професурата му и в момента е във фаза за придобиване на професорска научна степен към Медицински университет в София.
Многопрофилността на една болница, според доцентът, е голям плюс. Тя дава възможност на лечение на комплицирани случаи, изискващи намесата и на други специалисти.

Публикувана на 12/02/15 10:54 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/jIjlunxtTTc/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване