12/02/15 07:47
(http://www.klassa.bg/)

Искат 4 г. затвор за Бисеров

 Делото срещу бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров приключи само след едно заседание в Софийския градски съд (СГС), след като днес той се яви и съдът даде ход на процеса.

На влизане в съдебната зала Бисеров отклони всички журналистически въпроси с думите: "Благодаря ви за вниманието".

През октомври СГС не успя да даде ход на делото, защото тогава Бисеров бе болен. На днешното заседание беше изчетен обвинителният акт и бяха заличени двама свидетели - съпругата на Бисеров и доведеният му син Ивайло Главинков. След като съдът прие и две експертизи, съдебното следствие беше приключено, а в пледоарията си прокуратурата поиска 4 години затвор за подсъдимия.

Бившият заместник-председател на НС е обвинен за три престъпления – за неплатени данъци в особено големи размери (близо 26 000 лева), за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Първоначално той беше обвинен в пране на пари заедно с доведения си син Ивайло Главинков. В крайна сметка това обвинение срещу бившия депутат отпадна, а материалите срещу Главинков бяха отделени в друго досъдебно производство.

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), СГС запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков (1 262 483 лв., недвижим имот в София, лек автомобил, 9 банкови сметки са на Бисеров, а на Главинков - 293 400 лв., апартамент в София, вилна сграда в землището на Долна баня, дялове в 5 търговски дружества и 9 банкови сметки).

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване