12/02/15 10:19
(http://pik.bg)

Калфин: Увеличението в бюджета на МТСП с новите политики, които предлага, е 0,76%

Калфин: Увеличението в бюджета на МТСП с новите политики, които предлага, е 0,76%

Увеличението в бюджета на МТСП с новите политики, които предлага, е 0,76%. Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин по време на дебата на второ четене на Закона за държавния бюджет, в частта за бюджета на МТСП.

„Дебатите по бюджета, свързани със социалната политика, имаха доста време, в което можеха да се развият. Аз много съжалявам, че БСП реши да напусне комисията и да не участва в дебата. Там имаше възможност да бъдат обсъдени различни числа. Бюджетът е действително място, където трябва да има сблъсък на политики – не пред камерите само, а включително в работните комисии, където не можахме да направим този разговор“, заяви Калфин. Той уточни, че 370 млн. лв. е увеличението на разходите в социалната сфера.

По думите му средствата се разходват по две направления - за пенсионери и за деца. „По отношение на политиката, свързана с децата, в рамките на бюджета на МТСП разширяваме обхвата и повишаваме в бюджета разходите за тази политика. Аз и колегите ми не сме доволни от бюджета за следващата година.

Политиките в социалната сфера, който правим нови се дължат на реформите през 2015 г. Всички тези допълнителни политики са от генерирани допълнителни ресурси.

Ако увеличаваме средствата и обхвата на семействата и средствата за деца до трето дете – това става със същия бюджет, с който сме работили през 2015 г. и това става благодарение на промените в Закона за семейните помощи, които бяха приети“, обясни министър Калфин. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване