12/02/15 14:52
(http://pik.bg)

Народното събрание прие бюджета на Държавна агенция "Разузнаване" за 2016 г

Народното събрание прие бюджета на Държавна агенция "Разузнаване" за 2016 г

Народното събрание гласува на второ четене текста на чл. 32 от Законопроекта за държавния бюджет за 2016г., подкрепен от Комисията по бюджет и финанси и утвърди бюджета на Държавната агенция "Разузнаване" за 2016 година.

Народните представители гласуваха с 87 гласа „за”, 16 – „против” и 12 – „въздържал се”. Така разходите на ДАР ще бъдат в размер на 20 700 000 лева, а трансферите от бюджета ще бъдат в размер на цялата сума - 20 700 000.

В своето изказване, обосновавайки отрицателния си вот, народният представител на ПГ на БСП Атанас Мерджанов посочи, че всичките усилия на сегашното мнозинство за законодателна рамка на службите са се оказали излишни. „Целта беше службите да бъдат облечени в такава институционалност и така да бъдат финансово осигурени от държавата, че действително да си изпълняват функциите си по закон и Конституция”, обясни той.

Според него, на всички изслушвания на закрити заседания на комисиите, ръководителите на службите непрекъснато са изтъквали финансовия им недоимък. „Как може дa функционира нормално еднo от най-важните звена на държавата, след като те не са подсигурени финансово”, попита Мерджанов.

Той призова министъра на отбраната Николай Ненчев, който присъства на дебатите, да заяви каква е позицията на правителството по осигуряването на службите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване