12/02/15 07:26
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът: Оставки заради паниката на летището

 Оставки заради паниката, предизвикана от фалшивата тревога за бомба на летище "София", ще иска премиерът Бойко Борисов. Новината той обяви пред агенция „Монитор“, като подчерта, че е ядосан на неадекватните реакции на летищните власти и службите и заяви, че паниката е била предизвикана от „банда некадърници“. Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката, отсече министър-председателят.
„Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това", обясни премиерът.
По-рано екипи на полицията и линейки се изсипаха заради сигнал за бомба на Летище София. Поводът бе съмнителен бус с белгийска регистрация, паркиран в непосредствена близост до Терминал 1. Районът бе отцепен. Полицейското куче, което пристигна на място, е реагирало положително на експлозиви, съобщиха униформени служители. Задните врати на автомобила бяха взривени дистанционно. Робот, предназначен за проверка за бомби, буквално разпарчетоса белия бус, който хвърли в паника служителите и пътниците на Терминал 1. Пасажерите, които трябваше да излитат в тези часове, не се допускаха до мястото, а се държаха на разстояние в района на паркинга. На мястото бяха струпани служители на полицията в скафандри. Междувременно всички полети бяха пренасочени към Терминал 2.
Съмнителният бус с белгийска регистрация.
Съмнителният бус с белгийска регистрация.
Има съмнение за взривно устройство в белия бус, открит на Терминал 1, заяви Даниела Велева, експерт от служба "Връзки с обществеността" на летище София. Тя обаче отказа повече информация.
Шефът на "Гранична полиция" Антонио Ангелов оцени заплахата като сериозна. Той каза още, че е установен чужденецът, който е оставил на летището возилото и е отлетял с полет в 5 часа сутринта.
Робот на пристигналите на летището екипи на СОБТ тараши буса за взривно устройство.
Робот на пристигналите на летището екипи на СОБТ тараши буса за взривно устройство.
По-късно бе извършен контролиран взрив за обезвреждане на съмнителен багаж, изкаран посредством робота от буса. Бомба обаче така и не бе открита.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване