12/02/15 17:09
(http://pik.bg)

Прокуратурата се срещна с мисията на ЕК преди публикуването на мониторинговия доклад

Прокуратурата се срещна с мисията на ЕК преди публикуването на мониторинговия доклад

На 2 декември 2015 г. ръководството на Прокуратурата на Република България се срещна с експертната мисия на Европейската комисия. Това е последното посещение на експертите преди публикуването на мониторинговия доклад по Механизма за сътрудничество и проверка през м. януари следващата година.

Ръководството на Прокуратурата предостави информация за действията на специализираното звено „Антикорупция“, създадено между ДАНС, МВР и ПРБ, за дейността на Бюрото по защита към Главния прокурор, за образуваните досъдебни производства по линия на борба с организираната престъпност и противодействие на корупцията, както и за дела с висок обществен интерес, които са в съдебна фаза.

Ръководството на ПРБ представи своята позиция по публикуваните в публичното пространство записи между обвиняемата Румяна Ченалова и подсъдимата Владимира Янева. На вниманието на експертите беше представено и становището на Прокуратурата за опитите на министъра на правосъдието да инициира дисциплинарни производства срещу прокурори от Софийска градска прокуратура.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване