12/02/15 21:11
(http://www.klassa.bg/)

Русия: Ердоган и семейството му купуват петрол от “Ислямска държава”

 Москва показа снимки на цистерни, които минават от Сирия и Ирак в Турция

Tурският президент Реджеп Ердоган и членове на семейството му са пряко замесени в нелегални покупки на петрол от “Ислямска държава”.

Това обявиха от руското военно министерство, цитирани от ТАСС.

Имаме доказателства, че колони бензиновози влизат в Турция от Сирия и Ирак, каза военният зам.-министър Анатолий Антонов. От ведомството показаха снимки на цистерни с петрол, преминаващи от контролираната от “Ислямска държава” територия в Сирия и Ирак към Турция. Някои от тях са замаскирани като обикновени камиони. 

 

 

Кремъл твърди, че знае за 3 маршрута, по които нефтът се превозва: западен, северен и източен. Според Москва Анкара е основният потребител на петрола на “Даеш”. 

 

 

“Според налична информация най-високото ниво на политическо ръководство в страната – президентът Реджеп Ердоган и неговото семейство, са замесени в този криминален бизнес”, каза Антонов. Той попита защо никой на Запад не се е заинтересувал от факта, че синът на Ердоган е собственик на една от най-големите енергийни компании, а зетят му бе енергиен министър. “Какъв прекрасен семеен бизнес!”, каза Антонов. 

 

 

Приходите от петрола са основен източник на средства за въоръжаване на терористите, припомни зам.-министърът. “Терористи без пари - това е звяр без зъби”, каза той. 

 
 

 

От Катар, където е на визита, Ердоган отхвърли обвиненията и каза, че никой няма право да клевети Турция.

По-рано президентът каза, че страната му ще оцелее и без руски газ. “Не сме ползвали природен газ цял живот. Тази нация е свикнала да страда. И не става дума за това, че ние сме загубени без руски газ”, каза той по повод наложените от Москва санкции за сваления руски самолет в Сирия.

Въпреки обтегнатите отношения той обяви, че Москва остава стратегически партньор.

Ердоган преследвал Путин през целия първи ден на форума за климата в Париж, пише “Комерсант”. Той причаквал руския лидер пред вратата на стаята, в която той провеждал срещи. Накрая му устроил засада пред тоалетната, но и този път не му провървяло. 

АМ-ГЪЛ

Турски съдия поиска експертна оценка на Ам-гъл от “Властелинът на пръстените” във връзка с дело за обида срещу президента Реджеп Ердоган, съобщи Би Би Си. Лекарят Билгин Чифчи е обвинен, че е споделил в туитър снимки, сравняващи Ердоган с отрицателния герой от книгата на Дж. Р. Р. Толкин, където той е описан като “малка лигава твар”. Съдията е взел решението за експертната оценка, след като признал, че не е гледал всичките филми от трилогията на Питър Джаксън и не може да реши дали става дума за обида.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване