12/02/15 22:35
(http://pik.bg)

След продължителни обсъждания, НС окончателно прие Бюджет 2016

След продължителни обсъждания, НС окончателно прие Бюджет 2016

След продължителни обсъждания, Народните представители окончателно гласуваха на второ четене Закона за държавния бюджет за 2016 г., предаде „Фокус”.

С приемането на последния текст, който събра 123 гласа „за”, 3 гласа „против” и 2 –„въздържал се”, законопроектът бе окончателно приет. Преди гласуването на последния текст от проектозакона, министърът на финансите Владислав Горанов благодари от парламентарната трибуна на народните представители за конструктивния дебат.

„Използвам тази 1 минута, която се полага на вносителя, за да Ви благодаря. Искам да благодаря за качеството на дебата. Вероятно то е допринесло за приемането на бюджета във вида, в който е предложен от правителството. Искам да благодаря и на опозицията, и на партньорите, които подкрепят правителството”, посочи министър Горанов.

Според него, бюджетът за 2016 г. е добър, защото запазва ниската данъчна тежест и гарантира успешното функциониране на държавата и обществото. „Бюджетът дава перспектива на българските граждани за стабилност”, категоричен бе финансовият министър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване