12/02/15 15:50
(http://pik.bg)

Топадвокатът Людмил Рангелов ексклузивно пред ПИК за „Червеи”: Това дело е поръчково, няма доказателства!

Топадвокатът Людмил Рангелов ексклузивно пред ПИК за „Червеи”: Това дело е поръчково, няма доказателства!

„Това дело е политическо поръчково, но кой стои зад него аз не знам. Йовчев и Лазаров са по-информирани от мен и могат да коментират, аз не мога да кажа, кой е поръчител. Но очевидно е поръчково. Защото както отговарят, всеки може да промени метаданните, както каза г-н Йовчев, което ще рече данните за самите данни, което всъщност е и предметът на проверката. Да се установи, чрез наблюдение на самата система, кой е ровил вътре и прави различни манипулации.

Никой не знае кои са системните оператори и на кого се дават паролите. Това каза и г-н Йовчев, че аз като системен администратор мога да ви дам паролата и вие от вашия личен компютър да имате достъп до данните. Но ако се направи проверка, няма да излезе моето име, а вашето. Такъв е и случаят с г-н Костадинов.

От началото на делото стана ясно и това, че прокурорите не са достатъчно подготвени. Те внесоха в зала фалшив според Йовчев документ, а въпросите, които му задаваха, не бяха ясни дори на самия съдия.

Според адвокат Рангелов прокурорите също не са се подготвили достатъчно, като се има в предвид, че те разполагат с документите по делото на бюрото си през цялото време и могат да ги ползват, докато той няма това право, след като тези документи съдържат класифицирана информация.

„Аз мога да ги чета, но не мога да ги ползвам. Подготвям се с неимоверно много четене, отколкото те”, допълни Рангелов.

Той добави, че последното насрочено заседание е за 10-ти декември, на което ще се слуша експертиза, но не вярва тогава да се стигне до пледоарии.

Относно идването на Йовчев като свидетел, Рангелов каза, че той е много важен, защото даде ясно да се разбере, че документи за нередности са идвали при него, противно на това, което се твърдеше.

„Веднъж сигнали са идвали от Цветан Китов, веднъж от Областна дирекция Варна, веднъж от Иван Димитров. Той ги е насочвал да се обърнат към Тодор Костадинов, защото той е човекът, който се занимава с различните разследвания и обвинения на служители в МВР. Прокуратурата твърди, че такива сигнали не е имало, че едва ли не са измислени, което се опроверга”, завърши Рангелов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване