12/02/15 21:38
(http://www.klassa.bg/)

Ужасяващ сценарий: Турция пуска тайно половин милион бежанци в ЕС

 ЕС и Анкара са сключили тайно споразумение за преместване на 400-500 хиляди сирийски бежанци от турска територия към страни от ЕС. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.Според него въпросът за преселването на имигрантите в най-близко бъдеще ще стане много чувствителен, защото някой ще огласи до дни тайната договорка. “Тази неприятна изненада предстои да сюрпризира европейците”, каза унгарският премиер.

Виктор Орбан намекна, че основен двигател на сключаването на споразумението е Германия и че то може да очертае политическата насока на ЕС през следващите дни.

Същевременно Еврокомисията намери за допустимо искането на Европейската гражданска инициатива за замразяване членството на Унгария в ЕС заради недемократични и ксенофобски мерки и нарушаване на европейските ценности. Ако организаторите съберат 1 млн. подписа в 7 европейски страни, комисията ще вземе отношение по въпроса.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване