12/02/15 20:32
(http://www.klassa.bg/)

Фармацевтите на нож срещу мобилните аптеки

 Да се забрани откриването на нови аптеки, в населени места, в които има такива. Това поискаха от Българския фармацевтичен съюз, като уточниха, че забраната може да стане факт с въвеждането на мораториум преди изработването на Национална аптечна карта.
С промени в Закона за лекарствените продукти, публикувани за обществено обсъждане, се дава възможност за откриване на мобилни аптеки в населени места, в които липсват такива. Това обаче крие големи рискове от проблеми с качеството на обслужване, смятат от организацията.

Оттам се аргументират с твърдението, че разрешаването на мобилни аптеки може да доведе до безконтролното отпускане на лекарства с неустановен произход или от неквалифицирани лица.

Подобна практика, каквато се предвижда у нас, не била приета в държавите членки на Европейския съюз, нито в държавите от Централна и Източна Европа, поради множеството рискове, които крие, посочват от фармацевтичния съюз в своя декларация.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване