12/03/15 11:58
(http://pik.bg)

115 полицаи ще бдят за спокойствието на студентите на 8 декември в Кърджали

115 полицаи ще бдят за спокойствието на студентите на 8 декември в Кърджали

Специални мерки, свързани с безопасността на студентите по време на техния празник – 8 декември, са предвидени в ОД на МВР-Кърджали. В охраната ще се включат 115 полицаи, пише "Стандарт".

Планирани са специализирани операции за осигуряване на безопасно движение по пътищата. Специални мерки ще бъдат взети за установяване на водачи, употребили алкохол и неправоспособни. Полицията призовава гражданите да сигнализират незабавно, ако станат свидетели на рисково поведение по време на празниците. Засилено полицейско присъствие ще има по време на празника на студентите и по маршрутите към местата за веселие.

Служители на охранителна полиция и на пожарните служби вече извършват проверки в заведения, където ще се устройват празненства. Обърнато е внимание на аварийните изходи и безопасността на електрическите уреди.

Проверените обекти са 48 – нощни заведения, дискотеки, барове. За констатирани пропуски са издадени 17 разпореждания и 4 акта за административни нарушения. На персонала на заведенията е обърнато внимание да не допускат използването на пиротехнически изделия в затворени помещения, за да не се случват трагични инциденти с пострадали.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване