12/03/15 12:07
(http://pik.bg)

Cоциолог: Образно казано седмата най-голяма по численост държава в Европа са ислямистите

Cоциолог: Образно казано седмата най-голяма по численост държава в Европа са ислямистите

Образно казано седмата най-голяма по численост държава в Европа са ислямистите, защото се твърди, че до този момент има 30 млн. мохамедани пръснати по цяла Европа. Това каза Жеко Кьосев, социолог и преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски“, цитиран от "Фокус".

„И вижте какво се получава след най-големите европейски държави, членки на ЕС – Германия, Франция, Англия, Италия, Испания и Полша, стоят ислямистите по численост“, допълни той.

Кьосев добави още, че това вече заплашва не само икономиката на Европа, но и сигурността й. „От гледна точка на хуманизма бежанците тръгват да емигрират към Европа, защото голяма част от тях са прокудени от своите родни места. Същевременно обаче Европа не може да ги приема непрекъснато, защото около 3 млн. бежанци трябва да влязат в пределите й, ако продължим да ги приемаме“, каза още той.

Кьосев допълни, че процесът с бежанската вълна трябва да бъде овладян, защото в противен случай положението ще стане още по-сериозно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване