12/03/15 16:11
(http://www.dnevnik.bg/)

Административният съд във Варна потвърди избора на Иван Портних за кмет на града


Административният съд във Варна е потвърдил решението на Общинската избирателна комисия в града за избор на кмет. Това се разбира след справка на сайта на Върховния административен съд. 

Иван Портних спечели изборите на първия тур като представител на политическа партия ГЕРБ. Делото беше образувано по жалба на местна коалиция "Живот за Варна", местна коалиция "Кирил Йорданов - Кметът на Варна" и Анелия Клисарова, издигната от сдружение "Търсете жената". 

Според мотивите в решението на съда действително в хода на изборния процес са допуснати нарушения на изборната процедура. Тези нарушения обаче не са от такова естество, че да доведат до недействителност на обявения от избирателната комисия изборен резултат.

Съдът е установил, че не са доказани допуснати технически грешки или грешки в пресмятането, които да доведат до различен резултат от отразения в протокола на общинската избирателна комисия. Поради което съдебният състав е постановил, че не са налице основания за обявяване избора за кмет в община Варна за недействителен.

Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Върховния административен съд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване