12/03/15 19:35
(http://pik.bg)

Ангелкова: По-лекият визов режим за руските туристи може да остане

Ангелкова: По-лекият визов режим за руските туристи може да остане

Обмислям възможността да продължим да облекчаваме визовия режим за руските туристи, така че да направим страната ни още по-привлекателна. Това каза пред „Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министърът коментира кацането на 500 000-ят пътник на Летище „Варна” по направлението Москва-Варна. „Бих искала да поздравя Летище „Варна” и Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт за това, че е кацнал 500 000-ят пътник от Русия. За нас Русия е един от най-важните ни пазари, изключително целеви пазар и със сигурност това показва, че отношенията между двете държави в областта на туризма са много добри и ще стават още по-добри”, заяви министърът.

„Ние вече организирахме кръгла маса между България и Русия, да обсъдим проблемите и перспективите пред нашия туризъм, така че да можем максимално да посрещнем повече руснаци през следващата година и особено през следващото лято”, посочи Ангелкова.

„У нас бяха на посещение едни от най-големите руски туроператори и представители на руските медии, пишещи в областта на туризма, които останаха изключително доволни от това, което видяха и подчертаха ,че капацитетът на нашата страна е много добър. Предстои ми среща председателя на руската федерация по туризъм г-н Сафонов. С него ще обсъдим резултатите от кръглата маса, включително и какво предстои да направим за следващия сезон по отношение на визовите процедури. Изключително обмислям възможността да продължим да облекчаваме визовия режим, така че да направим страната ни още по-привлекателна, като разбира се детайлите предстои да уточним заедно с МВнР, които изключително много ни подкрепят”, каза още министър Ангелкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване