12/03/15 09:45
(http://pik.bg)

Депутатите отхвърлиха предложението за допълнителни пари за Северозапада

Депутатите отхвърлиха предложението за допълнителни пари за Северозапада

Мнозинството в парламента отхвърли идеята за Северозападна България да бъдат отпуснати 110 милиона лева за възраждането на региона. Предложението беше подложено на дебат във вторник (1 декември), когато в пленарната зала на парламента беше второто гласуване на „Бюджет 2016".

Предложението да се отпуснат допълнително средства за най-бедния регион в ЕС беше оформено като като параграф 2, ал.5, съобщи заместник-председателят на 43-о Народно събрание и депутат от Врачанско Явор Хайтов: „При приемането на бюджета във вторник отново постъпи предложение за допълнително финансиране на Северозапада. То беше внесено от една от парламентарно представените политически сили, но отново не беше прието от мнозинството.

Подобно нещо се случи и преди година", коментира Хайтов. От експресната стенограма на парламентарните дебати е видно, че "за" предложението са гласували 51, против са били 48, а 26 са се въздържали от упражнилите право на глас 125 народни представители.

Секунди по-късно Явор Хайтов  поиска прегласуване на предложението. При повторното гласуване са отчетени 133 гласа, от които 60 са "за", против са 50, а въздържалите се - 23.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване