12/03/15 13:12
(http://pik.bg)

Дончев: С увеличаването на цената на винетния стикер годишният приход ще бъде около 300 млн.лв.

Дончев: С увеличаването на цената на винетния стикер годишният приход ще бъде около 300 млн.лв.

С увеличаването на цената на винетния стикер годишният приход ще бъде около 300 млн., което ще увеличи възможността да се строят нови съоръжения, най-вече „Хемус“. Това каза по време на блиц-контрола вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на въпрос от народния представител от ПГ на Борислав Иглев от БДЦ във връзка с увеличените цени на винетките, предаде „Фокус“.

Според вицепремиерa Томислав Дончев всяка проява на недоволство е обоснована от всяка гледна точка. „България има 19 хиляди и 800 км. републикански пътища от различен клас. Поне една трета от тази инфраструктура е в недобро състояние. Имаме много нужди, най-вече искам да коментирам тежкия дисбаланс между севера и юга по отношение на изградена транспортна инфраструктура. на юг имаме три магистрали, третата е почти готова, а на севера е само парче от „Хемус“.

Към момента от винетни стикери на годишна база се събират около 224 млн. лева“, каза той и посочи, че сумата е абсолютно недостатъчна за адекватната поддръжка на републикански пътища и за инвестиции в нови съоръжения. „Ние ползваме и средства от оперативната програма „Транспортна инфраструктура“, които също не достигат. С увеличаването на цената на винетния стикер годишният приход ще бъде около 300 млн., което ще увеличи възможността да се строят нови съоръжения, най-вече „Хемус“ , посочи той.

„Да, средствата ще бъдат използвани не само за изграждането на нови обекти и за поддръжка на старите и бе категоричен, че няма да има каквато и да е дискриминация за типовете клас пътища.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване