12/03/15 20:48
(http://pik.bg)

Извънреден инструктаж и психолози в училището в Разлог след инцидента с осмокласника Атанас Мишков

Извънреден инструктаж и психолози в училището в Разлог след инцидента с осмокласника Атанас Мишков

Извънреден педагогически съвет е проведен в основното училище в Разлог, където стана тежкият инцидент с осмокласника Атанас Мишков, чийто живот продължава да бъде в опасност, предаде БНР.  Двама психолози работят с  децата от училището. Педагогическият съвет  е свикан от началника на  Инспектората по образование  в Благоевград Ивайло Златанов.  Проведен е и извънреден инструктаж  на целия персонал за гарантиране живота и безопасността на децата. В него изрично е записано, че учителите по никакъв повод и при никакви обстоятелства не могат да оставят учениците без надзор. Във фаталния час по физическо възпитание вчера, преподавателят Иван Дурев е бил с част от класа във физкултурния салон, като част от момчетата са помолили да играят футбол на площадката.  Видеокамерите са заснели частично злополучната ситуация с падането на футболната врата върху Атанас Мишков. В близост до вратата е имало още един негов съученик.  Днес той не е бил на училище,  вероятно заради шока, коментира  началникът на инспектората. Футболната врата, от която липсват елементи и сглобки е иззета от разследващите органи като веществено доказателство. Двама психолози  работят в момента с децата и най- вече със съучениците на Наско, които са в шок от случилото се.

Предстои среща между  началника на Инспектората и  кмета на община Разлог Красимир  Герчев по повод сигурността  на съоръженията на спортната  площадка, тъй като освен от  училището, тя се използва и от жители на Разлог, което създава допълнителен риск.  Според директорката на училището освен в неучебно време,  както е разпоредено, площадката се ползва от възрастни и в рамките на учебните занятия. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване