12/03/15 13:29
(http://www.dnevnik.bg/)

Каракачанов защити Поли Карастоянова, не заслужавала най-тежката санкция


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов защити колежката си от Патриотичния фронт Полина Карастоянова.  

По-рано днес председателят на групата на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че групата е снела политическото си доверие от Карастоянова, защото, без да информира ръководството, е станала вносител на поправката за намаляване размера на казаните за ракия, за които ще се плаща такса. И заяви, че на следващото заседание ще иска да бъде изключена от групата.

Карастоянова влезе в парламента като представител на партията на бившия евродепутат от "Атака" Слави Бинев – ГОРД, която пък миналата година се вля в Националния фронт за спасение на България, а на местните избори тази година влезе в "Народен съюз" на Светлин Танчев –  бивш зам.-председател на "България без цензура", а сега съпредседател на групата на "Български демократичен център".

Това е прекалено тежка санкция, коментира пред журналисти в парламента Каракачанов. Той напомни, че за да се вземе каквото и да било решение, са необходими гласовете на три четвърти от депутатите в групата.
Каракачанов защити колежката си и обясни, че тя е внесла и подкрепила предложения в бюджета, засягащи по-голяма събираемост на данъците, и попита дали това е престъпление. Ако това е лобизъм, то той е в полза на бюджета и гражданите, добави той.

Въпросът е поставен емоционално, каза лидерът на ВМРО, но според него никой от колегите му не е направил толкова тежко провинение, че да бъде наказан с най-тежката санкция. Може на някой да не му харесва предложението, но това не означава, че човек, който има мнение, трябва да бъде наказван, отбеляза той.

Запитан дали ракията може да разцепи Патриотичния фронт, Каракачанов цитира гръцките хроники: "Когато византийците обсаждали българските крепости, част от тях падали, а в хрониките било записано - "Българите се бият докрай. Предават се само когато виното вкисне или свърши."

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване