12/03/15 12:39
(http://pik.bg)

Нов проект за път през Лаута в Пловдив

Нов проект за път през Лаута в Пловдив

От години се говори за продължението на ул. "Цветан Лазаров", което би свързало част от най-големия жилищен квартал "Тракия" в Пловдив с бул. "Санкт Петербург" и оттам- със центъра на града. До парк Лаута отсечката е готова, предстои в средата на следващата година да се влезе в парк Лаута.

По сегашния проект пътят е четирилентов, което означава, че трябва да се изсекат 500 дървета. За да се избегне унищожаването на толкова много зеленина, проектът в моментът се преразглежда и новото задание е - двулентов път. 350 дървета ще бъдат спасени, уверяват от общината. Парк Лаута е "белият дроб" на квартала, който има население колкото един средно голям български град.

В последните години в него бяха вложени много средства и идеи за облагородяване на алеи, създаване на детски площадки и атракции, почивни и спортни зони. В голямата си част, обаче, паркът все така представлява дива гора с пътеки и с това привлича мнозина. Идеята за изграждането на път през него не се посреща с голямо въодушевление, новият проект все пак ще ограничи щетите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване