12/03/15 21:57
(http://pik.bg)

Пламен Манушев: Най-сериозната заплаха за националната сигурност на България е бежанската криза

Пламен Манушев: Най-сериозната заплаха за националната сигурност на България е бежанската криза

Най-сериозната заплаха за националната сигурност на България е бежанската криза. Това заяви в ефира на Радио „Фокус“ Пламен Манушев, народен представител от ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по външна политика и член на Комисията по отбрана. По думите му, правителството продължава активната работа за присъединяването към Шенген. "Важното от това членство щеше да бъде възможността за обмяна на данни за хората, пресичащи границите. Когато обаче говорим за масово навлизане, няма възможност да се проверят хората и тогава Шенгенското споразумение не работи и държавите трябва да възстановят контрола си по границите и да знаят кой влиза в държавите“, коментира Пламен Манушев. Според него, България се справя успешно и работи активно, полагайки сериозни усилия за охраняване на външната граница на Европейския съюз. 
„Не смятам, че се справиха добре държавите и целият Европейски съюз като организация по този въпрос“, добави Манушев. 
Той уточни, че се очаква увеличаване на бежанската вълна и затова е необходима активна работа със съседните на България страни, Турция и Европейският съюз. Според него, страната ни няма да се включи с войски и преки действия срещу „Ислямска държава“ при евентуална сухопътна операция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване