12/03/15 07:56
(http://pik.bg)

Състоянието на момчето, върху което падна врата по време на физическо, е критично

Състоянието на момчето, върху което падна врата по време на физическо, е критично

Началникът на инспектората на образованието в Разлог Ивайло Лазаров обвини учителя по физическо възпитание за тежкия инцидент с 14-годишния ученик в Разлог вчера. Както е известно, върху Атанас Мишков падна врата по време на час по физическо. Момчето изпадна в кома и бе откарано в „Пирогов”, където в момента лекарите се борята за живота му.

„Когато вратата е паднала, учителят не е бил на двора, а вътре в училището с други ученици. Липсвал е контрол от негова страна. В момента проверката ни продължава, но има основание да смятаме, че останалите пет ученика са се люшнали на вратата, щом тя е паднала по такъв жесток начин върху момчето, което е било в нейния обсег. Не мога обаче да приема как е възможно да липсва контрол от страна на учителя”, коментира Лазаров, предаде Нова тв.

Говорителят на „Пирогов” Мария Порязова изрази мнение за състоянието на Атанас Мишков в момента. „Момчето продължава да е в дълбока кома. Има двустранно счупване на черепа и мозъчен оток. Направени са му високоспециализирани изследвания, но състоянието му продължава да е критично.

На този етап не могат да се давят прогнози кога може да се събуди или дали ще успее да се възстанови напълно след подобни травми”, каза Порязова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване