12/04/15 20:30
(http://pik.bg)

ВСС прави очна ставка на Ченалова и Янева

ВСС прави очна ставка на Ченалова и Янева

Уволнената Румяна Ченалова ще отиде в понеделник във Висшия съдебен съвет, за да бъде разпитана заедно с бившата й началничка Владимира Янева. Така се очертава своеобразна очна ставка между двете скандални съдийки, въпреки че съдебните чиновници нямат процесуално основание на такъв ход, предаде бТВ.

Информацията дойде от самата Ченалова преди поредния й разпит в ДАНС, този път като свидетел по търговско дело. Според нея, скандалът с записите на разговорите между двете съдийки, ще завърши без решение и с още едно дело срещу нея.

„Очна ставка се извършва, когато има противоречиви твърдения по определени факти. Аз казвам, че Владимира Янева ми е разказвала тези неща, тя казва, че не си спомня. Очна ставка би била резонна, ако тя каже - не, не съм ѝ ги казвала. От друга гледна точка, аз считам, че трябва да се явя, за да покажа, че стоя зад твърденията си, не се отричам от тях и съм готова да ги заявя и пред съдия Владимира Янева”, каза Ченалова.

Образуваното досъдебно производство по случая ще завърши безславно, каза още Ченалова. А, докато приключи разследването ще е изтекъл и законовия срок за образуване на частно наказателно дело. Според нея това доказва двойния стандарт в съдебната система.

„Могат да се изискат записи, могат да се изискат справки от мобилните оператори, например от Вайбър. Точно както когато съдията Любомир постанови оправдателната присъда на Цветанов и в градския съд на другия ден долетяха службите на ДАНС, за да изземват записи от камери и т.н. та да се види как точно е постановена тази оправдателна присъда и дали наистина е подписана в коридора и т.н.”, припомни съдийката.

Този път Ченалова си тръгна след разпитите без призовка.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване