12/04/15 14:12
(http://pik.bg)

Въвежда се целодневно образование в 794 училища в страната

Въвежда се целодневно образование в 794 училища в страната

Общо 4300 възпитатели и над 1500 директори са били обучени за работа по проект за въвеждане на целодневно образование. Това обяви пред журналисти в Стара Загора ръководителят на проекта Красимир Вълчев.

Основната цел е създаване на целодневна форма на обучение в училищата, изграждане на навици за подготовка при учениците от първи до осми клас и обедно хранене. В проекта са включени 794 училища от цялата страна. Пет от тях са на територията на Старозагорска област. Осигурено е финансиране на целодневното обучение на 210 000 ученици, създадени са над 11 000 групи.

В Стара Загора днес бе представен отчет по проекта "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Общата му стойност е 230 млн. лв., уточни Красимир Вълчев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване