12/04/15 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Доклад на US Конгреса разкрива: Легендарната "Сикрет сървис" е в криза

 Преоблечен като депутат мъж се е промъкнал в охранявана зона зад сцената, без да бъде щателно проверен, и е говорил с президента Барак Обама по време на вечеря с церемония по награждаване миналата есен. Пет дни по-късно жена е влязла без проверка на гала вечеря, където Обама е бил гост. Няколко месеца по-късно двама души са преминали през пропускателен пункт пред Белия дом.

Инцидентите са част от около 6 неизвестни досега случая на нарушения на сигурността от 2013 година насам, които са изложени в мащабен доклад на конгреса, изготвен вследствие на разследване за работата на „Сикрет сървис“, пише вестник „Вашингтон пост“.

В критичния доклад разследващите от Камарата на представителите описват някога елитната служба като „агенция в криза“, която не е успяла да се справи с редица дълбоки проблеми, извадени наяве миналата година от серия унизителни пропуски в сигурността.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване