12/04/15 06:46
(http://www.klassa.bg/)

Жега в парламента. Провокирана, Цачева: Не съм била партиен секретар, а член на БКП

 "До 1989 г. съм работила в Градския народен съвет в Плевен. Заявявам категорично, че не съм била партиен секретар, а член на БСП."

Такова лично обяснение направи от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева, провокирана от независимия депутат Велизар Енчев, който по време на дебата за допълнение на Закона за защита на класифицираната информация. Последният се възмути, че тя няма чувство за историческа вина, при положение, че е била партиен секретар на общинския народен съвет, а на него такава му била вменявана като кореспондент на БНТ в Югославия.

 

 

Законопроектът на Методи Андреев от ГЕРБ предвижда разширяване на проверявания кръг лица, кандидатстващи за достъп до класифицирана информация.

Цачева предупреди, че ако занапред срещне твърдения, че е била партиен секретар, ще защитава конституционните си права по единствения възможен начин - в съда.

Шефката на парламента трудно удържа напрежението в залата, където между депутати от различни парламентарни групи летят взаимни обвинения кой каква вина имал и чии дядовци били по-заслужили.

 
 
 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване