12/04/15 14:48
(http://pik.bg)

Измамници се представят за полицаи по телефона

Измамници се представят за полицаи по телефона

Зачестяват случаите на опити за телефонни измами на територията на Пазарджишка област,съобщават от пресцентъра на ОД МВР.

Само през вчерашния ден са получени над 10 сигнала от Пазарджик и Велинград като измамниците са ползвали нов подход. Те се представят за полицаи - с имената майор Игнатов и капитан Лозанов, и използват класическата схема за пострадал при инцидент близък, роднина или приятел. Те твърдят, че въпросният близък е настанен в болница и за лечението му са необходими пари.

От пресцентъра допълват, че има и случаи на обаждания от лица, представящи се за полицейски служители, които само се поинтересували дали хората са били обект на телефонни измами, като целта им е "опипване на почвата".

От полицията напомнят на възрастните хора да бъдат бдителни и да не се доверяват на непознати по телефона, независимо за какви се представят. Ако има подобни позвънявания, гражданите незабавно трябва да се вържат със свои роднини или близки, с полицейския си инспектор или да позвънят на телефон 112.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване