12/04/15 06:25
(http://www.klassa.bg/)

Камерън хвали Борисов за борбата с контрабандата

 Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън оцени високо работата на правителството на Бойко Борисов в областта на икономическата реформа, фискалната дисциплина, сътрудничеството в НАТО и борбата с контрабандата. Двамата разговаряха над час в МС. Преди това Борисов лично посрещна на Летище София Камерън, който пристигна на двудневна визита у нас.

„Щастлив съм да бъда тук не само заради успеха в икономическата реформа и фискалната дисциплина, но и заради действията, които предприехте като силен съюзник в НАТО, увеличавайки бюджета си за отбрана и действията, които предприехте за сътрудничество в областта на борбата с контрабандата“, заяви след срещата Камерън. Той се обърна към родния премиер на малко име, наричайки го „Бойко“. И двамата определиха отношенията си като приятелски. На срещата премиерите на Великобритания и България са обсъдили и борбата с тероризма, охраната на външните граници на ЕС, както и реформата в ЕС. И двамата се обединиха около необходимостта от промени в съюза, като Борисов настоя за по-тясно сътрудничество.

Борисов се похвали пред британския си колега, че се е срещал с трима папи. "Три папи са ме галили по главата", засмя се Борисов, показвайки снимки в Министерски съвет. "Включително и сегашният папа", запита с усмивка Камерън, след което Борисов отговори потвърдително и показа снимката си.

 

 

Както писа „Монитор“ утре Камерън ще се увери на място, че България охранява стриктно външните граници на ЕС. В програмата му е включено и посещение на Бургас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване