12/04/15 06:40
(http://www.klassa.bg/)

Путин: Нужен е единен фронт срещу тероризма, Турция жестоко ще съжалява

 Руският президент Владимир Путин призова за създаването на единен фронт за борба с тероризма под егидата на ООН. По време на годишното си послание към Федералното събрание в четвъртък държавният глава акцентира върху необходимостта от сплотен „мощен юмрук“ срещу ИД.

          „Уроците от миналото в пълен ръст се изправиха пред световната общественост. В 20-и век нежеланието за борба с нацизма беше заплатено с най-кървавата световна война“, припомни Путин. Той подчерта, че светът днес няма право „да допусне новите обзети от мракобесие сили да постигнат своите цели“. Президентът подчерта, че всяка цивилизована страна трябва да даде своя принос в тази борба. „Никакво убежище за бандитите, никакви двойни стандарти, никакъв престъпен кървав бизнес с тероризма“, призова в посланието си Путин, цитиран от Газета.ру.

          Коментирайки свалянето на руския Су-24 от турските ВВС, Путин констатира: „Сигурно само Аллах знае защо Турция направи това“. „Всички въпроси, проблеми и противоречия можеха да бъдат решение по друг начин. Ние бяхме готови да си сътрудничим с Анкара по най-чувствителните въпроси и бяхме готови да отидем толкова далеч в това сътрудничество, колкото и съюзниците им не желаеха“, сподели Путин. Що се касае до ответните мерки, които Москва предприема спрямо Анкара, президентът увери, че те ще бъдат в съответствие с интересите на руската страна и народ. „Ние нямаме намерение да дрънкаме с оръжие. Но, ако те мислят, че извършвайки подло военно престъпление и убийство на наши хора, ще минат само с едни домати и ограничения в други отрасли, дълбоко се заблуждават“, обеща Путин и отсече: „Ние още не веднъж ще им напомним за това, което направиха, и те още неведнъж ще съжалят за стореното. Ние точно знаем какво трябва да правим“. В същото време държавният глава заяви, че турският народ е добър, трудолюбив и талантлив.

Посланието на Путин пред Федералното събрание започна с минута мълчание. Представителите на политическия и обществен елит на Русия станаха на крака в памет на загиналите пилоти в Сирия и на жертвите на А321 в Египет. В речта си президентът благодари на вдовиците на загиналите военни, че са намерили сили да присъстват на посланието. В края на изказването си държавният глава призова за единение на руския народ и припомни изречените преди 100 години от Менделеев думи: „Разединени нас веднага ще ни унищожат, нашата сила е в единството“. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване