12/04/15 02:37
(http://pik.bg)

Радев: В бюджета за 2016 г. рисковете са в енергетиката и транспорта

Радев: В бюджета за 2016 г. рисковете са в енергетиката и транспорта

Банковата система като цяло е стабилна, търговските ни банки са с висока ликвидност. Това обяви пред бТВ управителят на БНБ Димитър Радев. Той добави, че банковият надзор на централната банка ще бъде подсилен следващата година.

Изводите от доклада на Сметната палата за банковия надзор на БНБ според него са били спекулативно представени. В бюджета за 2016 г. рисковете са в енергетиката и транспорта, които от години акумулират дефицит, смята управителят на БНБ. Той се надява да се изпълни заложеният дефицит от 2%. Двулевките вече ще са на монета по икономически причини – по-евтино е да се секат монети, обясни Димитър Радев.

По казуса „КТБ” Радев обяви, че виновникът трябва да бъде посочен от съда. По думите му в този казус има много уроци. Мерките, които ще предприеме БНБ са подобряване на надзора и сериозна независима оценка на активите на банките догодина. Радев не се ангажира с конкретна дата за влизане на страната ни в Еврозоната. Не би трябвало българинът да обеднее, ако приемем еврото, коментира гуверньорът. Според него България се движи в правилната посока, но трябва да увеличим темпото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване