12/04/15 20:15
(http://pik.bg)

Румен Петков изригна: Христо Иванов е „чадърът” над съдебната система

Румен Петков изригна: Христо Иванов е „чадърът” над съдебната система

Министърът на правосъдието Христо Иванов е “чадърът” в момента над съдебната система, обяви в Пловдив зам.-председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от „Труд”. Той разкритикува остро правосъдното министерство, което според него е “пълен провал”.

“Повече от година правосъдното министерство няма нито един проектозакон, който да е свързан с реални реформи и ускоряване на правораздаването, защитата на правата и интересите на гражданите и последователност в решенията на различните инстанции. Сегашният министър е близо година и половина на поста си, а ние нямаме анализ на решенията на различните инстанции на съдебната система за това колко от тях са взаимно изключващи се и как се справят различните съдилища. Не знаем и имената на съдиите, прокурорите и следователите, които бавят правораздаването. Защо и кого пази този министър на правосъдието?!”, попита Петков. 

Според него министърът разполага с тази информация, която му давал Инспекторът към ВСС на всеки 3 месеца. “Именно правосъдният министър е “чадърът” над съдебната система в момента”, декларира Петков.

Той смята внушението, че съдебната реформа зависи от промените в конституцията, е дълбоко невярно. “Предложихме изключително адекватно решение - създаване на съвет за съдебна реформа в Народното събрание, но това не бе прието”, заяви Петков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване