12/04/15 19:06
(http://pik.bg)

Фонд "Земеделие" изплати 36 млн. лева на животновъдите

Фонд "Земеделие" изплати 36 млн. лева на животновъдите

ДФ "Земеделие" започна изплащането на втория транш от субсидията по схемите за обвързано с производството подпомагане за животни, съобщи пресцентърът на Фонда.

Повече от 12 000 земеделски стопани, отглеждащи крави, над 14 000 собственици на кози и овце, както и 239 фермери, които гледат биволи, ще получат подпомагане по схемите за обвързана подкрепа. През октомври бяха изплатени до 70 на сто от средствата, а сега се превеждат останалите 30 процента субсидии за отглеждането на животни по схемите за директни плащания, кампания 2015.

Общият размер на изплатените средства по схемите за обвързано подпомагане за млечни крави, за обвързано подпомагане за месодайни крави и/или юници и за обвързано подпомагане за млечни крави и/или месодайни крави под селекционен контрол е почти 28 млн лв. По Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки и Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки или кози-майки под селекционен контрол субсидията е в размер над 6 млн лева. Животновъдите, които отглеждат биволи, ще получат близо 2 млн лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване