12/05/15 12:51
(http://pik.bg)

Благотворителен търг събра 3 550 лв. за талантите на русенско училище

Благотворителен търг събра 3 550 лв. за талантите на русенско училище

Десетото поредно издание на Коледния благотворителен бал на училище „Иван Вазов“ се проведе снощи в ресторанта на Гранд хотел „Рига“. На тържеството присъстваха ръководството на училището, преподавателите, родители и част от талантливите и изявени деца, които се включиха в програмата.

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Валерия Пенчева поздрави всички присъстващи и им пожела следващата година за „вазовци“ да е по-добра от настоящата.

На традиционния търг бяха предложени картини, дарени от русенски художници, сувенири, дарени от приятели на училището и изработени от деца, преподаватели и родители, както и кулинарни изкушения, също дело на родители и учители. Поставена беше и дарителска кутия.

Общата набрана сума от вечерта бе 3 550 лева, сподели в края на вечерта директорът на училището. В училището предстои да се подреди и коледен базар, средствата от който ще се дарят отново за талантливи и изявени ученици.

По време на тържеството, с водещ директорът на ОП "Русе АРТ" Мариан Савов – също възпитаник на ОУ „Иван Вазов", председателят на училищното настоятелство доц. Валентин Стоянов награди ученици, постигнали отлични резултати на матурите след 7-и клас.

Три купи бяха връчени на представители на Община Русе, участвали в традиционния турнир за учители и общински служители, организиран от ОУ „Иван Вазов“ и Спортно училище „Майор Атанас Узунов“. Първо място Общината завоюва на футбол, трето - на волейбол и второ - на бадминтон, жени. Купи и медали бяха връчени още на учители, преподаватели в Русенския университет и служители на Регионалния инспекторат по образование, класирали се на челните места в турнира.

Най-голямата купа, за отборно представяне, отиде при Спортно училище „Майор Атанас Узунов“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване