12/05/15 12:14
(http://pik.bg)

Еврокомисията одобри над 140 млн. евро за жп линиите от София до Елин Пелин и Волуяк

Еврокомисията одобри над 140 млн. евро за жп линиите от София до Елин Пелин и Волуяк

Европейската комисия подписа споразуменията за безвъзмездно финансиране на модернизация на железопътни отсечки  София - Волуяк и София - Елин Пелин, съобщават от транспортното министерство.

За жп участъка София – Волуяк страната ни ще получи почти 76,5 млн. евро, което е 73 % от общата стойност на проекта. Жп линията София – Елин Пелин получава 58 млн. евро, което е 85 %  от необходимите пари.

По друг одобрен проект - FAIRway Danube пък България ще получи близо 6 млн. евро за пилотно проучване за подобряване на условията за корабоплаването по река Дунав, което включва доставка на 2 кораба за измерване и маркиране на водния път в българския участък реката.

Това е съвместен проект между България, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия и Румъния, като от българска страна бенефициент е Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“, уточняват още от ведомството.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване