12/05/15 14:14
(http://pik.bg)

Жена, пребила се на тротоар, осъди община Благоевград

Жена, пребила се на тротоар, осъди община Благоевград

Хлътнала надолу плочка на тротоар струва на община Благоевград точно 4632,19 лева, информира standartnews.com. Окръжен съд– Благоевград потвърди като правилно решение на районния, с което кметството бе осъдено да плати въпросната сума на благоевградчанка. Инцидентът с дамата, която е с инициали Е. Т., станал на 7 март миналата година. Тя вървяла по десния тротоар на улица „Христо Смирненски" в града. Изведнъж пропаднала в тротоарна плочка, която се намирала на по-ниско ниво от останалите.

Пострадалата завела дело няколко месеца по-късно срещу общината. Жената поискала обезщетение за неимуществени вреди– за претърпените телесни увреждания, болки и страдания заради виновното бездействие на кметството във връзка с инцидента. Искът й бил за 19 262,81 лв. Магистратите обаче уважили само част от него.

Общината бе осъдена да плати 632,19 лв. обезщетение за претърпени имуществени вреди– похарчени пари от пострадалата за престой в болнично заведение, за лекарства, за медицински прегледи, изследвания и консумативи. Още 4000 лева трябва да даде кметството на благоевградчанката за претърпените от нея неимуществени вреди. Сумите са с лихви от датата на подаване на исковата молба – 10 октомври миналата година, до окончателното им изплащане.

Неоснователна и недоказана е претенцията за неимуществени вреди за разликата до заявения по-висок размер с исковата молба, категорични са магистратите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване