12/05/15 09:20
(http://www.klassa.bg/)

Жената килър от Сан Бернардино се заклела в „Ислямска държава“

 Жената, която заедно със съпруга си уби 14 души в град Сан Бернардино, щата Калифорния, се е заклела във вярност към лидера на „Ислямска държава“. Това предаде Си Ен Ен, позовавайки се на източници, близки до разследването, след предишни съобщения, че стрелецът Саид Ризван Фарук е имал връзки с екстремисти. Във Facebook Ташфин Малик е публикувала съобщение, в което се кълне във вярност към Абу Бакр ал Багдади.

Съобщението на Малик е било публикувано от профил с друго име. Това е разкрил един от източниците, без да уточнява как е било установено, че именно жената е публикувала поста.

Вторият от заподозрените за стрелбата в Калифорния, при която бяха убити 14 души - Саид Ризван Фарук е използвал социалните мрежи за връзка с екстремисти, които са били под наблюдение от ФБР.

Според представители на разузнавателните служби следствените органи се опитват да разберат дали Фарук е бил в контакт с чуждестранни терористични организации. Фарук е пътувал до Саудитска Арабия през лятото на 2014 г. за общо девет дни, заяви саудитското посолство във Вашингон.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване