12/05/15 20:25
(http://pik.bg)

Между 5 и 6 лева е цената на килограм шаран в Сливен

Между 5 и 6 лева е цената на килограм шаран в Сливен

Между 5 и 6 лева е цената на килограм шаран в Сливен, предаде Радио "Фокус”.

Според търговците цената на този вид риба остава почти без промяна през последните години. По – скъпа е почистената прясна риба, а тази, която се продава с люспите е по евтина – 4,90 – 5 лв., казаха продавачи. Анкета сред хората в града показа, че шаранът е традиционен за празника, но заради цената предпочитаната риба за Никулден е толстолоб.

Масово хората се задоволят с по-евтина риба и се отказват от традиционния пълнен шаран. Предпочитаният толстолоб може да се намери на цена от 2.50 до 3,50 лв. за килограм. Скумрията върви между 4 и 6 лева, паламудът – около 4,50 лв., а хекът – около 6 лева. В големите магазини предлагат и по-екзотични риби и морски дарове, които са и по-скъпи. Любителите на нетрадиционното могат да си изберат между октопод, сьомга, скариди, раци, бяла риба, акула и др. По-съобразителни домакини споделиха, че са си купили риба по-отрано, за да избегнат опашките по магазините в самия ден и евентуалното повишаване на цените.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване