12/05/15 16:09
(http://www.dnevnik.bg/)

Организацията за сигурност и сътрудничество не успя да приеме резолюции за Украйна и мигрантите


Разногласията между страните членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) на срещата им в Белград са блокирали приемането на общи резолюции за Украйна и за миграционната криза, предаде Асошиейтед прес. Това призна председателстващият приключилата късно снощи среща министър на външните работи на Сърбия Ивица Дачич.

На 22-ия Съвет на министрите на ОССЕ бяха положени усилия да се постигне консенсус по много въпроси, но по някои от тях това не беше възможно, уточни той. По думите на Дачич Украйна и Русия не са успели да постигнат съгласие по конфликта в Украйна, а няколко други държави са имали разногласия с Турция по формулировки от текста за масовия бежански поток към Западна Европа.

Сръбският първи дипломат отбеляза, че ОССЕ, в която членуват 57 държави, все още е изправена пред разделения 40 години, след като бе създадена в епохата на Студената война. С тази среща на външните министри на страните членки на ОССЕ в Белград завърши едногодишното председателство на Сърбия на тази организация, което според оценката на участниците е било много успешно. Германия ще поеме председателството през 2016 г.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване