12/05/15 17:30
(http://radiomilena.com/)

Протест срещу увеличението на цената на винетките се проведе в Бургас

Протест срещу увеличението на цената на винетките се проведе днес в Бургас. Десетки коли се събраха на мирно шествие пред паркинга на голям супермаркет в града. Точно в 14.00 часа шествието потегли в посока към кв. „Ветрен”. Исканията на протестиращите са да бъде намалена цената на винетката. На колите на протестиращите бе поставен българският трибагреник и лозунги с посланията: „97 лв. за винетка- не, благодаря!” и „Стоп на поскъпването на винетките, на повишаването на данъците и акцизите, и на геноцида над българския народ”. Протестът бе съблюдаван от органи на реда, с оглед на това да се избегнат инциденти.
Шествието потегли бавно, а протестиращите надуваха своите клаксони. Коли на “Пътна полиция” съпровождаха колоната от автомобили.
Органите на реда затвориха за движение автомагистрала “Тракия” в посока София, от изхода на града. Полицейските патрули спираха преминаването на коли от Бургас за София малко преди края на града, на последното кръгово кръстовище, заради протестното шествие. Служителите на КАТ пропускаха единствено автобусите на градския транспорт. Движението се пренасочи към пътя за кв. “Горно Езерово”.
Към 17,30 ч. приключи протестът срещу увеличението на цената на винетките, съобщи Радио фокус. Колоната от автомобили е стигнала кръговото на кв. Ветрен и се е върнала обратно в Бургас, на паркинга на супермаркета, където беше и сборният пункт на протестиращите. Там протестът е бил разпуснат по официално обявеният ред. По всяка вероятност ще има и следващ протест.
Отворена е за движение автомагистрала “Тракия” в посока София. Движението и в двете платна вече е освободено за всякакви моторни превозни средства.

Публикувана на 12/05/15 17:30 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ZeL9BMzHoFA/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване