12/05/15 18:39
(http://pik.bg)

Четири формирования от доброволци помагат при пожари и наводнения в област Монтана

Четири формирования от доброволци помагат при пожари и наводнения в област Монтана

Днес е Международен де н на доброволеца. Четири формирования от доброволци помагат при пожари и наводнения в област Монтана. 

За да действа един доброволец в реална среда, трябва да мине три модула от обучение, разделени за действие при катастрофи, действие при пожари, действие при радиационни аварии. Явно на там е бъдещето развитие на доброволното движение и намаляването на професионалния състав, отебеляза директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Венцислав Райков.

От четирите добвоволчески формирования в област Монтана най-добра подготовка има екипът във Вълчедръм. Той разполага и с най-добро оборудване: противопожарен и два спасителни автомобила, а през последната година е участвал в потушаването на над 50 пожара. Доброволците от Вълчедръм са учатвали в евакуация на бедстващи хора и в ликвидирането на последствията от наводнения. Ръководителят на екипа Боян Аврамов.

Наистина добър екип, сработен. Една голяма част са участвали в наистина истински пожари, много тежки пожари. Тази година имаше наистина тежък пожар, ако не се бяхме отзовали , щеше да се запали половината квартал, но Слава Богу ние сме решили проблема с пожарната безопасност във Вълчедръм, уточи той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване