12/05/15 09:07
(http://www.klassa.bg/)

Чешки читатели вбесени от медийната защита на Турция

 Медийните форуми в Чехия и Словакия бяха взривени от местните издания, публикували статията „Русия е обхваната от антитурска истерия след свалянето на самолета“. Първоначално статията се появи в агенция ЧТК, а след това бе препечатана от повечето вестници и онлайн изданията им, информира БГНЕС, като се позовава на РИА Новости.
 В нея се говореше за мерките на Русия срещу Турция заради сваления самолет. „Ако поляците бяха свалили наш „Грипен, дали щяхме да им благодарим? Тези мисли излизат извън рамките на логиката. Турция стана главният покровител на ИД и сега се чуди, че на руснаците това не им харесва“, възмущава се ползвателят Karel Vlach в сайта ceskenivine.cz. 

Друг ползвател на изданието Udatný Eurohujer смята, че не руснаците са обхванати от антитурска истерия, а „ЕС и САЩ от няколко години са обзети от антируска истерия“. „Недооцениха Русия. Това беше военно действие, а руснаците към такова нещо се отнасят сериозно. НАТО уплашено гледа, но не подкрепя Турция. Само измънкаха, че подкрепят Турция и нищо повече“, пише Jaroslav Řezník, читател на ihned.cz. 

Ползвателят TomášL се интересува "как бихте реагирали, ако чешки самолет беше свален примерно от Русия?" "Може би руснаците трябваше да благодарят, че турците свалиха техен самолет над територията на Сирия? Или че убиха пилота им? Или че туркмените, въоръжени с турско оръжие, свалиха спасяващия вертолет? Разбира се, че ние така бихме постъпили, а отгоре на всичко и ще се извиним. Ето такова ни е правителството", негодува Bublina в изданието parlamentnilisty.cz. 

Друг читател на вестника пише: „Тази „истерия“, по-точно реакция, трябваше да се очаква и няма какво да се учудваме. Всеки нормален човек осъди действията на Турция. Турците по този начин демонстрираха връзките с ИД. Последвалото убийство на пилота на спасяващия вертолет само потвърди, че сирийската опозиция се състои от терористи“. 

Marco01 смята, че „зад всеки гражданин (на Русия – ред.) стои целият народ. Само турците може да помислят, че руснаците щяха да реагират с едното махване на ръка!" 

Ползвател на друго издание denik.cz пише: „Това не е истерия. Това е само проява на чувство на принадлежност към една нация“. 

Ползвателите на портала Pravda.sk се чудят как може такъв материал да се появи в сайта. „Ако се вярва на Pravda, за всичко е виновна Русия. Не минава и ден, без да я скастрят“, пише bendel. "Толкова лошите руснаци не обичат добрите турци. Докато американците ги боли сърцето за целия свят“, иронично отбелязва читателят Dr.Grunstein. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване