12/06/15 08:23
(http://radiomilena.com/)

6 декември- празник на Бургас

На Никулден – 6 декември на площад “Кирил и Методий” в Бургас има много музика, танци, театър, никулденско и предколедно настроение. Празничната сцена дава възможност на различни самодейни състави и формации да демонстрират своите умения и таланти. Програмата за празника на града започна в 10.00 и ще продължи до 15.00 часа. В нея вземат участие театрална школа “Детско царство” към ОДК, танцова школа “Estrella”, детска вокална школа “Морски песъчинки” към НХК, Дует “Емира” и много други.
Едни от най-обичаните гласове на България ще звучат на концерта, посветен на празника на Бургас – Никулден. На сцената на площад “Тройката” от 17.30 часа ще се качат Тони Димитрова, Рафи, Квартет “Destiny” и професионалния фолклорен ансамбъл “Странджа”, който ще отбележи 50 години от своето създаване.
Водещи на никулденския концерт ще бъдат родените в Бургас и познати на цялата българска публика артисти Димитър Рачков и Милена Маркова – Маца. Автор на сценария на празничния спектакъл е друг известен и обичан бургазлия – Ивайло Вълчев.
По традиция, кулминацията на вечерта ще бъде запалването на светлините на 18-метровата коледна елха и пищната украса по главните улици от кмета на Бургас Димитър Николов и от участника в “Детска Евровизия` 2015” – 12-годишния Иван Стоянов, също от Бургас.
Програмата в Бургас ще продължи и след Никулден, до 20 декември, в делничните дни от 16.30 до 18.30 часа, а през съботно-неделните – от 10.00 до 14.00 и от 16.30 до 18.30 часа.
За доброто ни настроение ще се погрижат танцова формация “Страшимировче”, фолклорен танцов ансамбъл “Никола Гинов”, танцова формация “Петлите”, танцов клуб “Миладина”, танцов клуб “Космос”, младежката театрална школа към МКЦ, вокална група “Небесни звънчета”, фолклорна група “Вълшебни звънчета”, танцова формация “Вълшебни ритми”, състав “Ален мак” и други.

Публикувана на 12/06/15 08:23 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/9AoU0E48NqU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване