12/06/15 22:37
(http://pik.bg)

Греяното вино разбулва тайните си за българските му любители

Греяното вино разбулва тайните си за българските му любители

В какво се изразява тайната на така любимото ни немско греяно вино, което все повече завладява и българските любители на червената напитка.

Греяното вино е топло вино с различни подправки, като карамфил и канела, кардамон, звезден анасон, плодов сок, много плодове-ябълки, портокали, стафиди. Виното се вари с всички подправки и плодове. Много е важно, обаче да не се прекалява с времето за варене. Подправките, които се слагат в напитката могат да достигнат и до 10 вида. Освен карамфил, канела, кардамон и звезден анасон, може да се добавят, и шафран или, например черен пипер, според вкуса. Всеки, който прави греяно вино има своя рецепта и твърди, че тя е най-хубавата, отбелязва ескпертът Марина Траянов.

Още през 13-ти век греяното вино навлиза в културата на Германия и макар че, води началото си от Виена, в днешно време, немците са много по-известни с него. По традиция греяното вино се пие на Коледните базари в Германия, а и, защото навън е много студено, а то стопля организма от вътре. В България греяното вино става много популярно, защото е много, много вкусно. Хората разбират какво е хубаво, убедена е експертката Ева Кройцер. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване