12/06/15 13:08
(http://pik.bg)

Мерджанов: Големият европейски въпрос, от който България отсъства, е промяната на правилата в ЕС

Мерджанов: Големият европейски въпрос, от който България отсъства, е промяната на правилата в ЕС

Големият европейски въпрос, от който България отсъства е промяната на правилата в ЕС.Това каза говорителят на БСП и народен представител от „БСП лява България“ Атанас Мерджанов по време на пресконференция след семинара на партията с участието членове на Изпълнителното бюро на партията и представители на местната власт в Боровец във връзка с посещението на британския премиер Дейвид Камерън в България.

„Ако британският премиер е дошъл да инспектира охраната на българската граница, трябва да има предвид, чето този участък беше построен от правителството на Орешарски“, коментира той.

По думите му, отношението на България и правителството към промените, които Великобритания предвижда за правилата в ЕС. Каква е позицията на България по този въпрос“, попита той. „Ако утре дойде френският президент, и каже: „Мерси, Бойко“ ,ще се съгласим ли и с техните искания. Франция не приема предложенията на Великобритания.

Това е големият европейски въпрос, от който България отсъства“, категоричен беше Мерджанов.Той посочи, че от БСП са направили декларации в НС по въпросите за бедността и демографската криза. „Каква е позицията на България по тези въпроси. Тези приоритети трябваше да бъдат защитени в НС. Вместо това премиерът отсъства в дебата в НС. Отсъства по време на блиц-контрола. Може би до Нова година няма да се появи. Каква е позицията на българското правителство във връзка с помощта за Франция.

Пак от медиите научаваме, че България ще замества френските войски в Мали. Чие е това решение“, попита Мерджанов.Атанас Мерджанов попита още дали премиерът Бойко Борисов е поставил въпроса за българските граждани на острова. „Дали бяха поставени тези въпроси или за изтичането на мозъци, защото млади хора ,които се образоват тук в България отиват и дават своя ум и сърце в друга държава. Ето тези въпроси очаквахме българският министър-председател да зададе на своя колега“, каза депутатът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване