12/06/15 10:35
(http://www.dnevnik.bg/)

Новият бюджет на Гърция предвижда нарастване на дълга на почти 188% от брутния продукт


Гръцкият парламент одобри рано тази сутрин бюджета за 2016 година, в който са заложени над 5 милиарда евро допълнително от намаляване на разходите и още 2 млрд от повишаване на данъците, съобщават световните агенции, цитирани от БТА. Промените са направени по искане на международните кредитори.

Проектът на финансовия министър Евклидис Цакалотос получи 153 гласа "за" срещу 145 гласа "против", като двама депутати от 300-членния парламент отсъстваха.

Правителството на премиера Алексис Ципрас предвижда нулев икономически растеж през тази година и 0.7% през следващата. Ципрас заяви пред парламента, че растежът ще се възобнови през втората половина на 2016 г. и един силен туристически сезон би помогнал да се избегне рецесия.

Въпреки орязването на разходите дългът се очаква да нарасне до 327.6 милиарда евро или 187.8% от Брутния вътрешен продукт на Гърция. През тази година дълговете бяха 180.2 процента.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване