12/06/15 20:00
(http://pik.bg)

Председателят на Моряшкия професионален съюз: Професията на моряка се променя във времето

Председателят на Моряшкия професионален съюз: Професията на моряка се променя във времето

Професията на моряка се променя във времето като действия от страна на хората, които трябва да бъдат предприети и като възможности за финансово благосъстояние на човека. Това заяви Иван Велков председател на Моряшкият професионален съюз, цитиран от "Фокус".

По неговите думи, ако някой моряк има желание да пътува, да види света, да обиколи държави на времето наистина това е можело да се случи, докато сега възможностите за разглеждане на света, са изключително минимизирани, тъй като експлоатацията на корабите е много интензивна.

„Ако някой има желание наистина да има добро финансово състояние, това е възможно още в самото начало, тъй като за офицерите заплащането е сравнително много по-високо отколкото подобни длъжности с необходимото образование в България. За някой в момента основното и водещо е именно, че в момента могат да си намерят работа без никакъв проблем и съответно едно добро заплащане, което във времето нараства, тъй като има израстване в длъжностите на които вървят моряците”, посочи Иван Велков.

Той допълни, че израстването в длъжностите в последните години сравнително се е ускорило. „Който завършва за корабен офицер, механик или навигатор ще има възможност само след 4-5 години да достигне до най-високото ниво - капитан или главен механик, което осигурява едно изключително високо възнаграждение за това което би могъл да вземе на брега в България.

Във времето се смениха нещата, които водеха хората към морето, но в това няма нищо лошо. В момента това е лошото, че една част от моряците, които са на изпълнителски длъжности при сходно образование, което има всеки един от тях възнаграждението, което получават на кораба не е кой знае колко много по-високо от това, което е на брега. Имайки в предвид, че един моряк половината време пътува и получава някакво възнаграждение, а след това половината време почива и не получава никакво възнаграждение за престоя си на брега, т.е. неговата заплата се разпределя на половина във времето в което работи и почива”, каза още Иван Велков. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване